Pastor Esther Pierik

Foto gemaakt door Reyer Boxem juni 2022
Pastor Esther Pierik
Even voorstellen

Mijn naam is Esther Pierik en ik ben sinds mei 2016 voor 40% werkzaam als pastor / kerkelijk werker voor de Protestantse gemeente Scherpenzeel - Munnekeburen e.o. 
Ik ben getrouwd met Henk de Vente en we wonen in Steenwijk. 
In 2004 heb ik de HBO opleiding Theologie afgerond en sindsdien ben ik werkzaam geweest als kerkelijk werker in verschillende (PKN) gemeentes en ruim elf jaar als geestelijk verzorger in de ouderenzorg.
In 2019 heb ik de opleiding Geestelijke Begeleiding afgerond aan het Titus Brandsma Instituut in Nijmegen, en de PThU. Mijn eindscriptie ben ik in het kader van Permanente Educatie aan het herschrijven en hoop ik in 2024 uit te kunnen geven. De verwachte titel wordt 'Opstaan in Levenskracht' en beschrijft een manier waarop je kunt omgaan met verliezen in je leven. 

Ik geniet enorm van mijn werk als pastor, de mooie ontmoetingen van hart tot hart, de gesprekken, het leiden van gespreksgroepen, het voorbereiden van en voorgaan in kerkdiensten, en nog veel meer; het zijn allemaal taken die ik met veel plezier uitoefen. Ook stervensbegeleiding, rouwverwerking en het voorgaan in afscheidsdiensten behoren tot mijn taken, en ik ben dankbaar dat ik dat ook mag doen. 
Geloven met je hart, hoofd en handen, dat is voor mij waardevol. Uitgangspunt in mijn leven is de onvoorwaardelijke liefde van Jezus Christus voor alle mensen, en dit zichtbaar maken in mijn handelen en spreken. Daarbij ervaar ik mijn geloof als het fundament van mijn leven.

Via deze tekst heeft u mij een beetje beter leren kennen, ik hoop ook u te leren kennen en samen een stukje op te lopen van de levensweg die wij als mensen gaan. 
 
terug